Want to pay and be paid without trouble worldwide every year, TAKE Payoneer !! !!

Auteur Topic: Informatie over Niet Stemmers  (gelezen 1712 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline admin

 • Administrator
 • Gold Member
 • *******
 • Berichten: 3355
 • Geslacht: Man
  • De Gratis Krant van Nederland
Informatie over Niet Stemmers
« Gepost op: januari 13, 2017, 18:03:40 pm »
Informatie over Niet Stemmers 

https://www.nietstemmers.nl/  https://www.facebook.com/nietstemmers
https://twitter.com/nietstemmers


De aandacht voor Niet Stemmers groeit enorm - de geest lijkt uit de fles - en wij worden steeds meer benaderd met vragen over het idee erachter.
Daarom hier voor de geïnteresseerde een korte uitleg. Aan het eind een verzoek.

Vraag: wist je dat er geen ondergrens zit aan de opkomst bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer? Hoe laag de opkomst ook is, de 150 zetels zullen altijd verdeeld worden.

In 2008 is de Kieswet gewijzigd en bij die wijziging is de blanco stemmer erkend.
De blanco stemmer is iemand die de moeite neemt naar het stembureau te gaan om daar het stembiljet blanco in te leveren, wetende dat zijn stem vervolgens naar de gekozen partijen gaat en dat zijn gang naar het stembureau geen verschil maakt, behalve voor de opkomstcijfers.

Wij vinden dat de blanco stemmer échte erkenning moet krijgen. Dat kan door de blanco stemmers als een fractie te zien en eigen zetels in het parlement te geven. Die zetels blijven leeg want de blanco stemmer wil niet dat er namens hem politiek wordt bedreven.
Dit opent de mogelijkheid voor alle kiezers om te laten zien dat men zich niet kan vinden in het aanbod maar dat men ook niet wil dat de stem vervolgens naar alle partijen gaat. De blanco stemmer komt als fenomeen in het parlement en blijft daar. Het is een fractie die een permanente uitdaging voor de overige partijen vormt om haar keihard te bestrijden.
Alleen door te presteren kunnen zij de lege zetels weer “terugwinnen”.

Veel niet-stemmers zijn ook potentiële blanco stemmers. Zij nemen alleen niet de moeite om naar het stembureau te gaan omdat zij weten dat blanco stemmen voor de zetelverdeling geen enkel verschil maakt.

Dan de proteststemmers. Als protest kiezen zij voor een partij waar ze niet achter staan. Staan ze er wel achter dan zijn het immers geen proteststemmers. Maar de partij waar de proteststemmer zijn stem op uitbrengt ziet deze kiezer als zijn achterban en gaat vervolgens met die stem politiek bedrijven waar de proteststemmer niet voor heeft gekozen.
Wanneer blanco stemmen lege zetels zou opleveren kan ook de proteststemmer op die manier zijn stem kwijt: met zijn stem gebeurt dan niets. Het blijft protest maar er is geen misbruik van dat protest.

Niet Stemmers doet in feite niets anders dan de volledige erkenning van de blanco stemmer forceren door de zetels die wij gaan behalen leeg te laten. En daarmee richten wij ons tot de niet-stemmers die best willen stemmen maar alleen als dat een verschil maakt én tot de blanco stemmer. Zij krijgen hun eigen zetels.
In het huidige systeem kan dat alleen met kamerleden die de zetels leeg laten. In de toekomst kan dit heel simpel bereikt worden door de blanco stemmers te behandelen als elke politieke groepering en hen in de zetelverdeling te betrekken.
Wanneer dat gebeurt heffen wij ons de dag daarna op.

Tot die tijd zullen wij niet werven en niet zeggen dat men beter op ons kan stemmen dan op een andere partij. Wij beperken ons tot het bekend maken van het concept.

Tot slot iets over de vergoeding.
Wij zullen ons niet laten betalen voor “niets doen”.
Van meet af aan hebben wij duidelijk gemaakt: wij doen dit niet voor het geld.
De kandidaat kamerleden hebben zich dan ook allemaal bereid verklaard afstand te doen van de te ontvangen vergoeding.

Maar politiek niets doen is iets heel anders dan feitelijk niets doen. Politiek niets doen is inherent aan de lege zetels, het is ons enige programmapunt. Maar wanneer Niet Stemmers in de Tweede Kamer zit gaat er van alles op ons afkomen.
Nu is er al belangstelling uit het buitenland, geef ik lezingen aan universiteiten, worden we uitgenodigd om uitleg op scholen te geven en gaat er veel tijd zitten in mediacontacten. Voor werkzaamheden zal straks een normaal salaris betaald worden.

Gezien de hoogte van de vergoeding zal er geld overblijven. Wij gaan aan dat geld een mooie politiek neutrale bestemming geven. Daar denken wij goed over na en wij zullen die bestemming communiceren.
Maar we krijgen eerst nog de verkiezingen.
 
Tot slot het volgende:
Om aan de verkiezingen mee te mogen doen moet een waarborgsom ad € 11.250 betaald worden. Dat is geregeld.
Maar we moeten ook op 30 januari as voor elk van de 19 kieskringen 30 ondersteuningsverklaringen inleveren. Die verklaring moet op het gemeentehuis van de ondersteuner worden ondertekend. Inmiddels hebben we zo’n 600 bereidverklaringen, alleen zal niet iedereen die zich bereid verklaard heeft straks ook daadwerkelijk gaan. Bovendien zijn die 600 ondersteuners natuurlijk niet precies 30 per kieskring.

We hebben dus nog mensen nodig. Het verplicht tot niets, je hoeft ook niet achter dit idee te staan. Voldoende is dat je vindt dat dit initiatief in vrije democratische verkiezingen een kans moet hebben.
Wanneer je tot ondersteunen bereid bent kun je dat aangeven via info@nietstemmers.nl. Vermeld svp je woonplaats in verband met de telling per kieskring en wanneer je de verklaring per post wilt ontvangen geef dan je adres door, anders gaat het per mail.

Het delen van deze tekst wordt op prijs gesteld.

Groet,
Peter Plasman

 

« Laatst bewerkt op: januari 13, 2017, 18:13:54 pm door admin »

Offline admin

 • Administrator
 • Gold Member
 • *******
 • Berichten: 3355
 • Geslacht: Man
  • De Gratis Krant van Nederland
Re: Informatie over Niet Stemmers
« Reactie #1 Gepost op: februari 02, 2017, 14:52:20 pm »
DIT komen we nu nog tekort:
Friesland 15
Drenthe 19
Overijssel 14
Nijmegen 3
Dordrecht 17
Zeeland 22
Limburg 20