Amazon, the store of us all
Amazon Movers & Shakers Our biggest gainers in sales rank over the past 24 hours. Updated frequently.

Delivery in Netherlands, France, Germany, Italy, Spain, Poland, Sweden, Canada & United States
Sign up for Personal Shopper by Prime Try Before You Buy
Find the perfect fit with Prime Try Before You Buy
Bij ons GEEN advertenties
over banken,lenen, gokken, 06 of sms spelletjes, alcohol, drugs, roken of zogenaamde goede doelen !

Amazon USA UK-German-French-Canada-Japan Boeken Holland Italy World Dates World Travel
Deze site gebruikt enkel een cookie voor in en uitloggen als geregistreerde
Onze adverteerders en links gebruiken mogelijk WEL cookies Wilt U dat niet, verlaat dan deze site!

Auteur Topic: Alle gemeenten,provincies,instellingen onder curatele. Grote belastingherzieng!  (Read 28464 times)

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline admin

  • Administrator
  • Gold Member
  • *******
  • Berichten: 3.112
  • Geslacht: Man
    • De Gratis Krant van Nederland
Alle instellingen onder curatele. Belastingherzieng voor evenredige lasten!


Door decentralisatie is beginsel: iedereen wordt gelijk behandeld teniet gedaan.
http://www.trouw.nl/tr/nl/39683/nbsp/article/detail/4446524/2017/01/11/Geldstroom-tussen-Rijk-en-gemeenten-rommeltje.dhtml
Eerste zin Artikel 1 van de grondwet : "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld", is al niet meer van toepassing door de vrijheid die de gemeenten hebben gekregen, op vele gebieden en zeker voor wat betreft de WMO. Ene gemeente wel huishoudelijke hulp, andere niks, nog afgezien van feit dat landelijk gezien gemeenten 1/3 van WMO gelden hebben "overgehouden", oftwel WMO fraude !! Oplossing: taken gemeenten terug en gemeenten enkel Gemeentefonds.

De overheid moet op de schop, te beginnen bij de gemeenten. Alle zorg taken naar zorg:wmo-jeugd- en pleegzorg, werk en bijstand naar UWV die is daarvoor beter geschikt.

En zorg,school,vervoer,huren naar cooperaties ipv corporatie, scheelt maar paar letters, maar is een wereld van verschil.

Nu lezen we dat gemeenten 90% kosten ophoest terwijl rijk 90% eisen bepaalt, dat is omdat de taken wel overgeheveld zijn, maar niet de bijbehorende ambtenaren. Dus taken terug en gemeenten afslanken!

Zelfde geldt voor aantal overheidsdiensten, politie is 3/4 van tijd kwijt aan eisen Justitie, dus scheiding tussen die 2 is noodzakelijk in belang veiligheid, dus politie voor aangifte en oplossing misdrijven, algemene veiligheid en Justitie voor rechtspraak.
Bij rechtzaken tegen overheid geen griffierechten meer en ipv officieren van justitie die als aanklager fungeert tegen dader, advocaat slachtoffer en advocaat dader en rechter.

http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4412073/2016/11/09/Zoveel-geld-krijgt-uw-gemeente-van-de-overheid.dhtml
waaruit blijkt dat herindeling en grote steden niet efficienter en goedkoper werken.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4147997/2015/09/23/Uitgaven-gemeenten-hoger-door-decentralisatie.dhtml
http://www.trouw.nl/tr/nl/39682/nbsp/article/detail/4411166/2016/11/08/Adviseur-kabinet-Burgers-verdienen-betere-inspraak.dhtml
http://www.trouw.nl/tr/nl/39682/nbsp/article/detail/4402448/2016/10/26/Oude-traditionele-gemeenteraad-moet-op-de-helling.dhtml

Alle bezittingen en schulden gemeenten, provincies, zbo,instellingen worden overgenomen door overheid.
Provinciale Saten worden opgeheven, taken verdeeld naar gemeenten  en rijk.
provinciefonds komt bij gemeentefonds en daar moeten gemeenten het mee doen.

Provincies als zodanig blijven bestaan, uit lokale bevolking gekozen burgemeesters overleggen per provincie.
Alle overheidsuitgaven zijn geoormerkt en dienen aan het doel uitgegeven worden, en niet worden belegd.

Stemplicht!
Raadgevende referenda op lokaal/regionala/landelijk niveau, via telefoonsysteem als bij pim fortuyn
verkiezing tot grootste nederlander aller tijden, gratis nummers en pincode, dus geen 20 miljoen kosten per referendum/verkiezing.
Voor landelijke belangrijke punten kunnen ook bindende en/of correctieve referenda worden uitgeschreven.


Marktwerking wordt afgeschaft, corporatisme wordt vervangen door cooperatisme, scheelt maar een paar letters maar is een wereld van verschil.

Raden van Toezicht/Bestuur, een van de pijlers die corruptie en fraude mogelijk maken  worden vervangen door cooperaties, dat kan bij ziekenfonds, scholen, sociale woningverhuur en anderen waar consumenten diensten van afnemen.
Wie betaalt, bepaalt!

Tegen corruptie/fraude wat financieelterrorisme is komt in grondwet vergelijkbare paragraaf met die van gewelddadig terrorisme,
zodat overtreders gelijk aangepakt kunnen worden zonder langdurige rechtzaken. Dat is echt lik op stuk en noem t dan maar overkill.


Bijstand valt voortaan onder UWV ipv.  gemeentelijke sociale diensten om fraude en corruptie te voorkomen.
UWV moet niet enkel kijken of sollicitatiebrieven kloppen, maar echt bijstaan van werkelozen, incl. bij- en omscholing.


Grote belastingherziening! Financien

http://nos.nl/artikel/2061303-bernanke-meer-bankiers-en-wall-street-managers-vervolgen.html

http://weblogs.nrc.nl/geld/2010/04/01/vlaktaks-en-uniform-btw-tarief-voorgesteld/
http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2015/6/Het-basisinkomen-simpel-elegant-heel-dom-en-heel-duur-1770494W/


Overheid mag niet meer jaarlijks 31,7 miljard (helft) inpikken van premies AOW, AWBZ,ANW en dan zgn. helft van dat gestolen geld teruggeven als bijdrage aan sociale fondsen.

Sinds eerste belastingvereenvoudiging 1991 heeft top 15% 10-16 miljard TE WEINIG bijgedragen netto aan overheidsinkomsten, dus moeten ze 20-30 miljard per jaar komende 30 jaar bijdragen, daarna 10-15, via belastingverhoging of aanpassing aftrekposten.

Komt wet-minimum EN maximuminkomen.

Pensioenpremies niet meer onbelast aftrekbaar, ook pensioenuitkeringen boven 50000 pj niet.

Nu betalen we premies t/m modaal 33.000 maar zijn wel uitkeringen tot 50.000 mogelijk, dus voortaan max. uitkering gelijk aan waar over betaald wordt, of extra inkomensverzekering nemen.

Naast progressief belastingstelsel, dus ook progressief aftrekposten stelsel.
Alle aftrekposten, voordeeltjes voor top 15-7-1% verdwijnen, voor HRA geldt speciale regeling zie bij Welzijn.
Zowel vermogen als aanwas vermogen wordt belast, het laatste progressief.


Werkgevers krijgen geen subsidie meer om werknemers uitsluitend tegen minimuloon te laten werken, elke toegelaten werknemer moet Nederlands minimloon krijgen.
Werkgevers dienen WAO-(jong) aam te nemen gelijk aan 5% van aantal werknemers anders betalen ze geen 25% belasting, maar 35%.

Jeugdminimloon wordt gelijkgetrokken met Belgisch jeugd-minimumloon.

Zorg- en huurtoeslag verdwijnt,
Bedrag eerste gaat van premie af, tweede wordt vervangen door % van inkomen als huur , te innen door woning-cooperaties.
(ja geen corporaties)

Eigen bijdragen systeem verdwijnt ook.

Rondpompen subsidies en toeslagen verdwijnt grotendeels, evenals de 40 miljard subsidie van overheid aan "gesprekspartners" (SOR)

1 Btw tarief van 16,6%. (1/6)


06042016  Als referendum EU-Ukraine AA iets aangaf is t wel dat stemrecht aangepast dient te worden.
Nu was er duidelijk invloed van kremlin op het NEE kamp.

http://pauw.vara.nl/media/355659
  gezien initatiefnemers burgercomite aangaven dat t hen meer om EU zelf dan om oekraine ging, zei advocaat spong vanavond bij Pauw dat dat een misdrijf is, art.98 referendumwet, en dat er dan sprake is van een crimineel referendum, kan je dus evengoed zeggen  dat t daarme eook niet geldig is, bovendien 60% van 30% is dus maar 18% tegen, dus hoezo meerderheid van stemmen??? https://nl.wikipedia.org/wiki/GeenPeil  http://maxius.nl/wet-raadgevend-referendum/artikel98
Pauw: advocaat spong: gezien initatiefnemers burgercomite aangaven dat t hen meer om EU zelf dan om oekraine ging, dat dat een misdrijf is, art.98 referendumwet, en dat er dan sprake is van een crimineel referendum, kan je dus evengoed zeggen dat t daarmee ook niet geldig is.
https://nl.wikipedia.org/wiki/GeenPeil
http://maxius.nl/wet-raadgevend-referendum/artikel98

Sommigen zeggen:Het kan nog een beetje schommelen maar dit is voor mij wel een teken dat het stemrecht begrenst moet worden en dat we terug moeten naar een censuskiesrecht/kiesrecht voor de hoger opgeleiden.

juist niet, simpel op te lossen met stemplicht, is afgeschaft in 1970 als ik wel heb. In Belgie hebben ze dat nog, maar de kliek profiteert ervan dat er geen stemplicht is.

Ik ben groot voorstander van referenda, maar elke keer 42 miljoen uitgeven, 20 miljoen feitelijke stemming en 22 voor  campagnes is te gek.
Nog afgezien van gebruik van leugens door vooral NEE kamp.

Je kan referenda organiseren waarbij  onder de hoede van de referendumcommisie, op een site van hen  de argumenten van voor-tegenstanders bij elkaar wordt gezet (zonder censuur), aan die argumenten  kan je forumtopic met poll koppelen waar voor-tegenstanders naar hartelust kunnen discussieren via inlog via DigiD bijvoorbeeld zodat je (buitenlandse) trollen buiten kan houden, scheelt al een boel.
Daarnaast/daarvoor kunnen initatiefnemers op tv in debat gaan.

het eigenlijke stemmen kan je ook anders doen, niet via internet, maar per telefoon, iedereen krijgt dan een kiezerspas daarin aangegeven telefoonnummer met pincode en belt naar een (gratis) nummer van voor - of tegen, zoveel als er keuzes zijn.
Dan hoeft, met die stemplicht, niemand meer uitgesloten te worden van stemmen, ook blinden,doven niet (spec. telefoons), of mensen die slecht ter been zijn, of ziek thuis of in ziekenhuis (die moeten dat nummer opgeven als vervanging)
Voordeel:niemand uitgesloten-kan direkt verwerkt worden, geen blanko stem mogelijk.
Zag dta (ten dele) bij verkiezing Grootste nederlander aller tijden 2004, Pim Fortuyn en bleek zelfs bij live stemmen en uitzending foolproof te zijn, als zou ik dat niet meer doen, dus pas uitzending na sluitingstijd.
Scheelt bij verkiezing/referendum zowiezo al 19 op 20 miljoen, en t.a.v. de campagne bijna hele 22 miljoen, kan ook geen gesjoemel meer plaatsvinden met subsidiegelden.

En..dan kan je meer referenda doen, niet alleen landelijk, maar ook regionaal/provinciaal en zelfs gemeentelijk, zowel adviserend als correctief.
Dus stemplicht kiezerspas met telefoonnummer en pincode, site referendumcommissie verzorgt discussieplatform-debatten en referendum via telefoon, en dan na sluiting binnen half uur, resultaten en debatten.

En het aantal handtekeningen wat nu benodigd is kan je ook via telefoonnummer referendumcommisie binnenhalen, met die kiezerpas (dat is dan enige deel wat niet verplicht is)


https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_referendum_over_het_Verdrag_tot_vaststelling_van_een_Grondwet_voor_Europa

« Last Edit: Januari 14, 2020, 08:14:35 am door admin »

 


SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal