Want to pay and be paid without trouble worldwide every year, TAKE Payoneer !! !!

Bij ons GEEN advertenties
over banken,lenen, gokken, 06 of sms spelletjes, alcohol, drugs, roken of zogenaamde goede doelen !

Amazon USA UK-German-French-Canada-Japan Boeken Holland Italy World Dates World Travel
Deze site gebruikt enkel een cookie voor in en uitloggen als geregistreerde
Onze adverteerders en links gebruiken mogelijk WEL cookies Wilt U dat niet, verlaat dan deze site!

Auteur Topic: Veldgidsen , bijna uitverkocht!  (gelezen 7053 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline admin

  • Administrator
  • Gold Member
  • *******
  • Berichten: 2729
  • Geslacht: Man
    • De Gratis Krant van Nederland
Veldgidsen , bijna uitverkocht!
« Gepost op: februari 03, 2010, 21:57:05 pm »
readers digest eigen webwinkel (27.45 euro normaal)

De zevendelige serie Veldgids voor de Natuurliefhebber en is al tientallen jaren een succes. Daarom is deze serie nu geheel herzien en in een nieuw jasje gestoken. Zo kunnen nieuwe en ervaren natuurliefhebbers weer genieten van deze vraagbaak over de boeiende planten- en dierenwereld om ons heen.
De zeven handzame gidsen laten tot in de kleinste details de kenmerken en bijzonderheden zien van hetgeen u tijdens wandelingen in het bos, op de hei, in de duinen of waar dan ook kunt tegenkomen.

Formaat: 200 x 155 mm  Uitgave 2004.


Bomen en struiken produceren met hun bladeren zuivere, voor het leven onontbeerlijke, zuurstof en bieden plant en dier bescherming tegen zon, wind en regen. Deze veldgids beschrijft in woord en beeld meer dan 200 bomen en struiken: de meeste soorten die van nature in West- en Midden-Europa voorkomen en een keuze van soorten en variëteiten die van elders zijn ingevoerd. Met overzichten van blad- en naaldtypen, knoppen, bessen, kegels en speciale beschrijvingen van de levensgemeenschappen in de belangrijkste bostypen. Deze gids staat vol met prachtige tekeningen die in kleur zijn uitgevoerd en veel details laten zien.


 
Wilde planten spelen van oudsher een belangrijke rol in het leven van de mens - vroeger vooral vanwege het nut, tegenwoordig meer om hun schoonheid. Door verdwijning van hun natuurlijke mileus zijn al veel soorten zeldzamer geworden. Deze veldgids beschrijft in woord en beeld meer dan 550 wilde planten, gerangschikt naar familie. Op elkaar lijkende soorten zijn op speciale pagina's bij elkaar geplaatst. Dat maakt het mogelijk de specifieke kenmerken in één oogopslag te vergelijken.Met determinatiesleutel en verklarende woordenlijst. Deze gids staat vol met prachtige tekeningen die in kleur zijn uitgevoerd en veel details laten zien.


Paddestoelen komen in allerlei vormen, maten en kleuren voor. De paddestoelenflora is in de loop van de tijd sterk veranderd en in verscheidenheid helaas afgenomen. Steeds meer soorten zijn zeldzaam tot zeer zeldzaam geworden. Deze veldgids beschrijft meer dan 220 paddestoelen in woord en beeld. Soorten die sterk op elkaar lijken staan overzichtelijk bijelkaar, zodat de specifieke kenmerken in één oogopslag kunnen worden vergeleken. Deze gids staat vol met prachtige tekeningen die in kleur zijn uitgevoerd en veel details laten zien.Insecten vertegenwoordigen 80% van alle op aarde voorkomende levende wezens. Ze zijn zowel op het land als in de bodem, de lucht en het water aan te treffen. Met name vlinders vormen een aantrekkelijke groep. Deze veldgids beschrijft in woord en beeld meer dan 500 vlinders en andere insecten, spinnen en lagere bodemdieren. Met uitgebreide overzichten van de dagvlinderfamilies, rupsen en plantengallen, en speciale beschrijvingen van de belangrijkste vlinderbiotopen met de daarvoor karakteristieke soorten.Deze gids staat vol met prachtige tekeningen die in kleur zijn uitgevoerd en veel details laten zien.


Het waterleven is in onze streken heel gevarieerd. Zeeën en oceanen vormen in het algemeen een stabiel leefmilieu. Zoete wateren staan daarentegen bloot aan velerlei invloeden en dat heeft consequenties voor de planten en dieren die erin leven. Deze veldgids beschrijft in woord en beeld meer dan 600 planten en dieren van zoete, brakke en zoute wateren. Speciale pagina's zijn gewijd aan enkele milieutypen en aan een aantal soorten die moeilijk te onderscheiden zijn. Een uitgebreid schelpenoverzicht completeert het boek.Deze gids staat vol met prachtige tekeningen die in kleur zijn uitgevoerd en veel details laten zien.


Zelfs het dichtbevolkte West- en Midden-Europa biedt nog voldoende mogelijkheden om vogels waar te nemen. Niet alleen natuurgebieden, maar ook parken en tuinen zijn uitstekende plaatsen om ze te observeren. Deze veldgids beschrijft in systematische volgorde, gerangschikt naar familie, meer dan 300 vogels. Aan de hand van hun specifieke kenmerken en eigenschappen als vorm, veren, grootte, vlucht en zang zijn ze in hun natuurlijke omgeving gemakkelijk te herkennen.Met verspreidingskaartjes en waarnemingstips. Deze gids staat vol met prachtige tekeningen die in kleur zijn uitgevoerd en veel details laten zien.Van de ongeveer vijfduizend zoogdiersoorten op aarde komt maar een honderdtal in onze streken voor. Amfibieën en reptielen zijn er in nog mindere mate vertegenwoordigd. Deze veldgids beschrijft in woord en beeld vrijwel alle landzoogdieren, reptielen en amfibieën en een groot aantal wormen en slakken van West- en Midden-Europa. Met vergelijkende overzichten van de grote diergroepen,beschrijvingen van de belangrijkste biotopen en een uitgebreid overzicht van diersporen. Deze gids staat vol met prachtige tekeningen die in kleur zijn uitgevoerd en veel details laten zien.


Commentaar van gebruikers:

Uitstekend opgebouwd boek. Overzichtelijk, in catogorie opgebouwd. Met duidelijke tekeningen. De bomen en struiken zijn snel te determineren in alle seizoenen (met blad, zonder blad. met vrucht zonder vrucht)Er zit slechts 1 nadeel aan: het boek is te mooi om mee te nemen de natuur in, dat doen we dan maar met de digitale camera om na thuiskomst onder het genot van een drankje de boom/struik alsnog te determineren.

Voor de esthetische smulpapen een juweeltje! De veldgidsen van readers' digest zijn niet alleen prachtig en ook voor thuis heel lekker te lezen en te bekijken, maar behoren ook tot de top onder de veldgidsen. Ze zijn alleen zó mooi, dat ik ze niet in mijn tas zou stoppen en zeker niet met bepaddestoelde handen die zwart zijn van de aarde, zou willen hanteren. Lekker thuis laten liggen... Eerder voor de binnenbioloog dan de veldbioloog.

Als vogelliefhebber is het natuurlijk onmisbaar om een goed boek te hebben! mijn eerste vogelboek kreeg ik cadeau en was die van readers digest, wat een lust om in te kijken! Prachtige illustraties en duidelijke bergrijpelijke tekst, inmiddels heb ik meerdere boeken over vogels maar ben verslaafd aan die van readers digest , en ben dan ook al druk in de weer om de overige naatuurboeken van readers te bestellen! , Stuk voor stuk juweeltjes om te bekijken !

 
« Laatst bewerkt op: mei 27, 2011, 15:01:09 pm door admin »