Je roots, de Provincies en andere gebieden > Oud-Vossemeer 2010

Open Monumentendag zaterdag 11 september 2010 van 10.00 – 17.00 uur, NH kerk

(1/1)

admin:
Is het een vos of een leeuw?

OUDE FOTO'S KIJKEN !?                                     

Oud Vossemeer, Nieuw Vossemeer en omgeving

Open Monumentendag zaterdag 11 september 2010 van 10.00 – 17.00 uur
in de NH kerk te Oud Vossemeer.

Er wordt een presentatie getoond met honderden foto's, prenten en kaarten en tekst met de chronologische geschiedenis van het gebied van plm. 1200 tot en met 2010 en
in het bijzonder Oud Vossemeer. Presentatie duurt 1 uur en 10 minuten en is zonder geluid.


Tijdens de Open Monumentendag ligt in de consistorie ook een aantal mappen met schriftelijk materiaal, kaarten en dergelijke om in te zien over Oud-Vossemeer, Nieuw Vossemeer en Vrijberghe – de Rosevelt en  Roosevelt geschiedenis en hun familiebanden met Oud Vossemeer ter aanvulling op de dvd-presentatie.


Dit jaar zal deze presentatie voor het eerst worden uitgegeven op dvd, dit i.v.m.  het 600 jarig bestaan van de Ambachtsheerlijkheid Oud-Vossemeer, Nieuw-Vossemeer en Vrijberghe. Die krijgen uiteraard een exemplaar cadeau.
Deze 2010-dvd is uitsluitend te bestellen via overmaking van 25 euro per stuk op bankrekening 36.26.07.435 t.n.v.  C.W. Boogaart, Oud Vossemeer, o.v.v. DVD-straat en nummer en postcode, en wordt per post uitgeleverd vanaf  december 2010.  Bij meerdere exemplaren gaarne email naar ceesboogaart@oudvossemeer.com met namen en adressen van de overige personen..
Na deze 2010-dvd zal de volgende en finale editie pas uitkomen in 2015, de m.i. vermoedelijke stichting van het dorp Oud Vossemeer 600 jaar geleden, en dan komt er ook een boekje uit over het gebied van de Ambachtsheerlijkheid.
Voor diegenen die niet beschikken over een dvd-speler, maar een vhs videorecorder hebben kan evt. een videoband worden gemaakt, kosten op aanvraag. Een dvd-speler heeft wel 't voordeel van langzamer afspelen, en inzoomen om goed te kijken wie er op staan.
 
Afnemers van de 2010-dvd  krijgen op die 2015-dvd korting, en nog meer als zij kunnen zorgen voor nog meer (oude) foto's, prentbriefkaarten, kaarten, tekst uit boeken, films e.d. die niet op de 2010-dvd getoond werden, of dat ze kunnen bijdragen aan een juiste datering, plaatsbepaling, benoemen van personen die op de 2010-dvd te zien zijn.
En zij krijgen niet alleen korting, ook worden zij genoemd in de aftiteling, als hun bijdrage wordt gebruikt, om hun medewerking kenbaar te maken.  Vooral gezocht is materiaal en  foto's van Oud  en Nieuw-Vossemeer, Botshoofd (Pesoot) en Vrijberghe.
De foto's mogen best familie foto's zijn, maar de voorkeur gaat uit naar foto's met plekjes, straten, bedrijven en winkels,  huizen en gebouwen, gebeurtenissen, kerken, boerderijen in het gebied, bekende personen e.d.  met namen van personen/plaatsen als die erop staan, datering foto enz. Details en voorwaarden voor de extra korting vindt U bij de 2010-dvd.
In 2015 zullen de foto's e.d. dan ook beschikbaar komen via internet tegen laag tarief, een kopie van alle foto's en dvd zullen dan in principe ook worden gegeven aan de heemkundige kringen van Oud- en Nieuw-Vossemeer en het gemeentearchief en de foto's e.d. zullen dan ook gebruikt worden voor het te verschijnen boekje in 2015.
Van zowel dvd als boek zullen de werkbestanden daarvoor in kopie bij het gemeentearchief  veilig gesteld worden,
zodat uitbreiding in de toekomst ook zonder mijzelf altijd kan plaatsvinden.
SVP niet gelijk langskomen met foto's  en stapels albums, dan loopt de uitlevering van de 2010-dvd de mist in.
Email me voor een afspraak na december 2010 met omschrijvingen van Uw materiaal!

En ja, ik ben ook bezig met boeken over Westkerke en Scherpenisse, Stavenisse,  Poortvliet,   St.Maartensdijk,
St. Annaland, St.Philipsland, Schakerloo -Tholen en het oude Reimerswaal en verdronken gebieden.
Alle materiaal daarvoor is welkom, maar precieze data voor uitgifte zijn nog niet bekend.

http://www.oudvossemeer.com
         
http://www.600jaaroudvossemeer.nl     

http://www.weervisserij.nl

P.S. Het telefoonnummer in de Telefoongids is niet juist, dat nummer is nooit van mij geweest. :-X

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie