Je roots, de Provincies en andere gebieden > Tholen

Grootverdieners boeren goed : Stadtlander?

(1/1)

admin:
http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/09_september/06/binnenland/directeuren-corporaties-verdienen-boven-norm.xml

Grootverdieners boeren goed in 2010 : Stadtlander

Plaatselijk 'recordhouder' onder de bestuurders met een vaste baan is Ton Ringersma, baas van woningcorporatie Wonen West Brabant (inmiddels opgegaan in Stadlander). Hij genoot in 2010 een inkomen van 280.873 euro. In 2009 moest Ringersma nog rondkomen van 211.131 euro.

Dat het salaris van Ringersma in 2010 zo sterk steeg, komt volgens hem door een samenloop van omstandigheden. Vanaf 2010 krijgt hij een volledig vast salaris, terwijl eerder een deel variabel was. Dat betekent dat de variabele beloning over 2009 er in 2010 nog voor het laatst bovenop kwam. Bovendien is een regeling met Ringersma ter voorkoming van een pensioengat in één keer afgekocht. Daarnaast kreeg Ringersma in 2010 een extraatje van 7.500 euro wegens 'bijzonder goed functioneren'.Stadtlander is lid van Aedes. De branchevereniging van woningcorporatie Aedes, laat in een reactie weten dat 95 procent van zijn leden zich aan de Balkenendenorm houdt (ongeveer 190.000 euro).
Stadtlander dus niet en is slechts ''n kleine vis met 15.000 woningen versus 89.000 van vestia, ongeveer 1/5, dus 100.000 is meer dan genoeg voor zo''n klein regionaal directeurtje.

Laten we wel zijn, wie heeft er grotere verantwoordelijkheid, de minister president van het land, of een regionaal woningcorporatiedirecteurtje?
Zoals onze enige Nobelprijs winnaar economie Jan Tinbergen al zei:
de bijdrage aan het nationaal inkomen is voor het management  nihil, in vakjargon: niet significant van nul te onderscheiden.

En dat geldt dus niet enkel voor de topman, maar ook voor het personeel eronder, DAT is de reden dat woningcorporaties met als zorgverzekeraars steeds meer aan zichzelf besteden in plaats van aan groot onderhoud en lage huren of bij de zorgverzekeraars aan de zorg!

Zie ook: http://www.nuzakelijk.nl/ondernemen/2729614/topman-vestia-verdient-half-miljoen-euro-per-jaar.html

nederland snel armer door daling huizenprijs   

Waarom dan stijgen wel de huurprijzen inde sociale sector? ELK JAAR !?

prijsdaling koopwoningen zet door. , al 6 jaar

admin:
Ja, het geld voor de grootverdiener moet ergens vandaan komen, dus moeten de huurders voortaan hun huur vooraf ipv achteraf betalen, na het woongenot.

Nu zou elke werknemer die tegen z''n baas zegt, weet je wat, je betaalt me maar een maand vooraf, een vinger naar ''t voorhoofd krijgen en waarschijnlijk ene schop tegen z''n kont, maar ja een
"sociale verhuurder" met een topman van 280.000 euro (wel ''s uitgerekend wat dat in guldens is?), dus zeg maar 2x wat de minister president van ons land krijgt, die denkt dat maar even op te kunnen leggen.

Mensen met een uitkering zitten nu met een groot probleem want zij krijgen hun geld pas na de 23e.

In het verleden heeft Castria ook wel ''s geprobeerd met een verwijzing naar het huurcontract waar dat instond, maar ook in dat contract staat dta mensen hun inkomenswijziging moeten opgeven. waar Castria hun ook niet aan hield, want ja dan zouden mensen met ne inkomen boven modaal uit hun goedkope huurhuizen moeten, kan bv driekwart van Tholen verhuizen,
en zou er veeeell midner huurtoeslag nodig zijn, maar ja het zijn juist die "sociale verhuurders"
die scheefwonen mogelijk maken, tweeverdieners in de goedkoopste scoiale huurwoningen, en minima in dure huurhuzien met maxiamle huurtoeslag.

Bij sociale nieuwbouw wordt de huurprijs vastgesteld op enkel eueo''s onder de maximale huurprijd, en dat is heus niet enkel op Tholen, maar overal.

Dus mensen, protesteer bij de huurdersvereniging "Samen Sterk", en zeg uw automatische betaling op en maak Uw betaling over per acceptgiro, wel op tijd, maar niet vooraf!


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie